Submenu

Inloopbijeenkomst Gerrit Krolbrug op woensdag 5 juni

16-05-2024
185 keer bekeken

Rijkswaterstaat houdt woensdag 5 juni 2024 van 16.00 tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst in het Floreshuis, Floresplein 19 in Groningen. Tijdens deze bijeenkomst geven medewerkers van Rijkswaterstaat en de gemeente Groningen informatie over de plannen voor de nieuwe brug en de aansluitende wegen.

Wij staan tijdens de inloopbijeenkomst voor u klaar om u te vertellen over:

  • de plannen voor de nieuwe Gerrit Krolbrug en welke effecten deze plannen hebben op de omgeving. Denk daarbij aan de bereikbaarheid van de wijken, de veiligheid op de weg en de dieren en bomen die in de omgeving leven;
  • wat u kunt doen om uw mening te geven over de plannen;
  • het tijdschema dat nodig is voor het bouwen van de nieuwe brug;
  • en verder het beantwoorden van uw vragen over de Gerrit Krolbrug.

Omgevingsvergunning

Rijkswaterstaat heeft bij de Gemeente Groningen een omgevingsvergunning aangevraagd voor het kunnen bouwen van de nieuwe Gerrit Krolbrug en het aanpassen van de toeleidende wegen. Met deze vergunning wordt geregeld dat de plannen voor de nieuwe brug passen binnen de bestemmingsplannen. In deze bestemmingsplannen staan de gebruiks- en bouwmogelijkheden voor een gebied met bijhorende regels. Voordat de gemeente de vergunning verleent, liggen de vergunning en de documenten die daarbij horen ter inzage. Zo kan iedereen kennis nemen van de plannen van de nieuwe Gerrit Krolbrug en daar zijn/haar mening over geven.

De ter inzage periode gaat op vrijdag 17 mei van start en duurt tot en met donderdag 27 juni. De documenten kunt u vinden op de website officielebekendmakingen.nl . Ook kunt u op de bezoeklocatie van de Gemeente Groningen aan Harm Buiterplein 1 de documenten aanvragen en inzien.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen