Submenu

Startschot aanleg hellingbanen Gerrit Krolbrug

16-11-2023
577 keer bekeken

Linda-Rose Santhagens (directeur Netwerkontwikkeling bij Rijkswaterstaat Noord-Nederland) en Marcel Meijer (projectleider Gemeente Groningen) hebben donderdag 16 november een bezoek gebracht aan de Gerrit Krolbrug. Zij hebben het startschot gegeven voor de aanleg van de hellingbanen.

Tijdens het bezoek hebben Linda-Rose Santhagens en Marcel Meijer een rondleiding over de bouwplaats gekregen van omgevingsmanager van Rijkswaterstaat Ryan Lievaart en Johnny Toering van aannemer Hollandia.  

Daadwerkelijke aanleg hellingbanen start maandag 20 november 

Vanaf 20 november 2023 start de bouw van de hellingbanen. De westelijke fiets-loopbrug wordt dan volledig gestremd. De oostelijke fiets-loopbrug blijft dan nog open. Hier kunnen mensen het kanaal via de trap en de brug blijven passeren. De capaciteit is beperkt en de verwachting is dat het flink druk kan worden. Fietsers krijgen het advies om gebruik te maken van de omleidingsroute door de gele borden te volgen. 

De omleiding in beeld. Afbeelding: Groningen Bereikbaar
De omleiding in beeld. Afbeelding: Groningen Bereikbaar

Na de plaatsing van de hellingbanen vindt een testfase plaats, voor de nodige stabiliteitscontrole en testen met gebruikers. De testfase kan niet meer voor het einde van dit jaar worden uitgevoerd, waardoor de openstelling voor het publiek na de jaarwisseling zal plaatsvinden. 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen