Submenu

Start boren schroefpalen voor hellingbanen Gerrit Krolbrug

06-11-2023
428 keer bekeken

De voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van de hellingbanen bij de Gerrit Krolbrug zijn inmiddels in volle gang. Vanaf maandag 6 november start de aannemer met het plaatsen van de schroefpalen. Dat gebeurt eerst aan de stadszijde, later volgt de noordzijde.

De schroefpalen worden in de grond geplaatst nabij de damwanden zodat er een stevige fundering wordt aangebracht. In de week van 13 november worden de fundering platen gelegd waar de hellingbanen op worden gebouwd. Deze schroefpalen en fundering platen zijn nodig zodat er een stevige ondergrond is waar de hellingbanen op komen te staan. Vanaf 20 november is de westelijke fiets-loopbrug volledig gestremd en wordt er gestart met het verwijderen van de oude trappen. Hierna kan de bouw van de hellingbanen definitief beginnen.

Voorbereidende werkzaamheden tot nu toe

De voorbereidende werkzaamheden zijn al enige tijd begonnen. De bomen zijn afgeschermd tegen eventuele beschadiging, de bouwhekken staan klaar om geplaatst te worden voor de stremming vanaf 20 november en er is gestart met voorbereidende graafwerkzaamheden. Een deel van het kunstwerk aan de kant van de Ulgersmakade is daarom al verwijderd om hier plaats te maken voor de hellingbanen. De bruine metalen blokken worden elders opgeslagen door de Gemeente Groningen. Verder zijn er rijplaten geplaatst voor het bouwverkeer. Op de hoek Sint Eustatiusstraat/Westindischekade en een deel van de Ulgersmakade/weg geldt inmiddels het parkeerverbod.

Hinder

Tot 20 november is de verwachting dat er niet of nauwelijks hinder zal plaatsvinden tijdens de werkzaamheden. De westelijke fiets-loopbrug blijft tot die tijd open waarbij mensen veilig langs de voorbereidende werkzaamheden kunnen. Voor omwonenden zal de geluidsoverlast tot deze tijd ook minimaal zijn.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen