Beheer en onderhoud
Submenu

Over het project

Waarom

  • Rijkswaterstaat is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de 118 kilometer lange vaarweg tussen Lemmer en Delfzijl.
  • Over de hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl liggen 30 bruggen, 3 aquaducten en 4 sluizen.
  • Deze objecten moeten altijd functioneren om de beschikbaarheid van de hoofdvaarweg voor gebruikers te garanderen.

Hoe

icoon onderzoek

De combinatie Heijmans-Swarco onderhoudt alle objecten, de waterbodem, oevers en rietkragen langs de HLD.
 

 

 

 

Beheer en onderhoud

Het onderhoud aan de vaarweg en de objecten wordt uitgevoerd door de combinatie Heijmans-Swarco. Van 2019 tot en met 2025 zijn zij verantwoordelijk voor onder andere het beheer en onderhoud van de vaarweg en aan de bruggen en sluizen van de hoofdvaarweg. Daarnaast verricht de combinatie diverse inspecties, zowel aan de objecten als aan de waterbodem en lost ze storingen en incidenten op. Dit houdt onder andere in dat alle bruggen periodiek getest worden en waar nodig reparaties worden uitgevoerd. Ook is de combinatie Heijmans-Swarco verantwoordelijk voor het maaien van de oevers en rietkragen.

Bekijk hier de meest gestelde vragen over het project.

 

 

Nieuws

 

 

{"tabBasic":{"type":"items","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"65","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-doc-text","topn":"5","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"222899"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":false,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"3","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 
Cookie-instellingen