Brug Uitwellingerga gestremd op maandag 19 februari

Joshi Kuiper 07-02-2024
383 keer bekeken 0 reacties

De werkzaamheden om de ballastkist van brug Uitwellingerga definitief te herstellen worden op maandag 19 februari hervat. De brug is van 09.00 tot 15.00 uur gestremd voor al het verkeer, inclusief fietsers en voetgangers.

Wat gaan we doen?

Op vrijdag 26 januari konden de werkzaamheden aan de ballastkist door de harde wind niet worden afgerond. Op maandag 19 februari gaan we daarom de resterende werkzaamheden uitvoeren. Om deze werkzaamheden goed en veilig uit te kunnen voeren moet de brug in een geopende positie staan. Het stremmen van de brug is daarom helaas onvermijdelijk. Het verkeer wordt geadviseerd via de A7 te rijden. Voor het landbouwverkeer of verkeer dat niet door de Prinses Margriettunnel past, geldt dat zij tijdens deze periode een alternatieve route moeten nemen. Voor fietsers en voetgangers worden pendelbussen ingezet. Wij realiseren ons dat dit helaas zorgt voor een langere reistijd.

Waarom wordt gewerkt aan de brug? 

Uit meerdere inspecties is gebleken dat de staat van de brug sneller achteruit gaat dan voorzien. Dit heeft naast de leeftijd van de brug te maken met het zwaarder wordende verkeer en de extra belasting door de tijdelijke stremming en beperkingen bij de Prinses Margriettunnel. 

Meerdere maatregelen

Er zijn de afgelopen periode al diverse maatregelen getroffen om de brug te beschermen. Zo is de rijstrook verplaatst en versmald naar 3,5 meter en wordt de brug regelmatig ge├»nspecteerd om de veiligheid van de (vaar)weggebruiker te garanderen.  Ook zijn er borden geplaatst die een gewichtsbeperking van 50t op de brug aangeven, waarbij vrachtverkeer wordt geadviseerd via de A7 te rijden. Tot slot zijn er asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd. 
 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen