Brug Uitwellingerga dicht op dinsdag 9 januari 2024 van 09.00 tot 15.00 uur

Joshi Kuiper 02-01-2024
375 keer bekeken 0 reacties

Brug Uitwellingerga is op dinsdag 9 januari gestremd voor al het verkeer, inclusief fietsers en voetgangers. Er worden tijdelijke herstelwerkzaamheden uitgevoerd aan de zogenaamde ballastkist van de brug. De ballastkist heeft de functie van contragewicht bij een brugopening.

Wat gaan we doen?

Om deze werkzaamheden uit te kunnen voeren, moet de brug in een geopende positie staan. Er is dan geen verkeer over de brug mogelijk. Wanneer deze tijdelijke herstelmaatregelen zijn uitgevoerd, is het weer mogelijk om de brug te bedienen.

Omleiding Brug Uitwellingerga

Het verkeer wordt geadviseerd via de snelweg A7 te rijden. Voor het landbouwverkeer of verkeer dat niet door de Prinses Margriettunnel past, geldt dat zij tijdens deze periode een andere route moeten nemen. Voor fietsers en voetgangers wordt een pendelbus ingezet. Wij begrijpen dat dit zorgt voor een langere reistijd en vragen hiervoor uw begrip.

Waarom wordt gewerkt aan de Brug Uitwellingerga?

Uit meerdere inspecties is gebleken dat de staat van de brug sneller achteruit gaat dan voorzien. Dit heeft naast de leeftijd van de brug (gebouwd in 1939) te maken met het zwaarder wordende verkeer en de extra belasting door de tijdelijke stremming en beperkingen bij de Prinses Margriettunnel.

Meerdere maatregelen

Er zijn de afgelopen periode al diverse maatregelen getroffen om de brug te beschermen. Zo is de rijstrook verplaatst en versmald naar 3,5 m en wordt de brug regelmatig geïnspecteerd om de veiligheid van de (vaar)weggebruiker te garanderen.

Ook zijn er borden geplaatst die een gewichtsbeperking van 50t op de brug aangeven, waarbij vrachtverkeer wordt geadviseerd via de A7 te rijden. Tot slot zijn er asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen