Informatiebijeenkomsten bruggen Spannenburg, Uitwellingerga en Oude Schouw; 3, 5 en 6 februari 2020

30-01-2020
904 keer bekeken 0 reacties

Rijkswaterstaat werkt aan een onderzoek naar de vervanging van de bruggen Spannenburg, Oude Schouw en Uitwellingerga. De bruggen zijn verouderd en worden vervangen. Voor omwonenden houdt Rijkswaterstaat op 3, 5 en 6 februari 2020 informatiebijeenkomsten.

Deze bruggen over het Prinses Margrietkanaal zijn onderdeel van het programma Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl. Rijkswaterstaat onderzoekt momenteel welke mogelijkheden er zijn voor nieuwe oeververbindingen in de breedste zin van het woord. Het doel is om gedragen oplossingen voor de drie oeververbindingen vast te stellen. Daarvoor wordt ook kennis vanuit de omgeving gevraagd.

Brug Uitwellingerga in het Prinses Margrietkanaal
Brug Uitwellingerga in het Prinses Margrietkanaal

Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl (HLD)

De hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl (HLD) bestaat uit het Prinses Margrietkanaal (Friesland), Van Starkenborghkanaal en Eemskanaal (Groningen). De HLD is een van de belangrijkste waterwegen van ons land. De hoofdvaarweg is onderdeel van de verbinding Amsterdam – Noord-Nederland en verbindt de havens van Amsterdam en Rotterdam met Noord-Duitsland voor de beroepsvaart. Per jaar worden 200.000 containers over de hoofdvaarweg vervoerd. Daarmee is de hoofdvaarweg een belangrijke infrastructurele schakel en van belang voor de noordelijke economie.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen