Submenu

Bruggenbouwers

Steven Duursma en Jan Doornbos vertellen over het belang van verbinden.

Heel veel mensen die heel veel werk moesten doen maar ook heel zwaar werk, en dat voor een paar centen per uur. Vroeger was dit heel gewoon. Versleten botten, en zwarte handen het hoorde er nou eenmaal bij. 

Bruggen verbinden

Het voordeel van bruggen is dat ze verbinden. "Het is helemaal niet erg als het even onderbroken is, als het daarna maar weer zorgt voor verbinding". 

 

'Het voordeel van bruggen is dat ze verbinden'

 

Cultuurverschillen

De hoofdvaarweg was voorheen in het beheer van de provincies Friesland en Groningen. Ondanks dat er toch wat cultuurverschillen zijn tussen de provincies, ging de samenwerking goed. "Het was meer een folklore dan dat er echt een strijd was".
 

Overname

Ondanks dat de samenwerking tussen de beide provincies goed verliep besloot het ministerie van verkeer en waterstaat om de vaarweg over te nemen. Zij hielpen tenslotte ook al met de financiering van investeringen en onderhoud.
 

'Het was meer een folklore dan dat er echt een strijd was'
 

"Je hebt een gezamenlijk beeld van daar moeten we naartoe" Steven Duursma en Jan Doornbos zijn jarenlang betrokken geweest bij de ontwikkeling van de vaarweg. In de video zie je hun verhaal.

Bruggenbouwers

Cookie-instellingen