Afsluiting tafelbrug Aduard 28 november tot en met 3 december 2022.

16-11-2022
785 keer bekeken

Vanwege onderhoudswerkzaamheden is de tafelbrug Aduard in de provincie Groningen van maandagochtend 28 november 2022 vanaf 7:00 uur tot en met zaterdag 3 december 2022 18:00 uur afgesloten voor al het wegverkeer.

De afsluiting geldt ook voor (brom)fietsers en voetgangers. We combineren dit met de werkzaamheden die de provincie Groningen uitvoert aan de N938 van 21 november t/m 3 december. Door deze werkzaamheden te combineren hoeft de route eenmalig te worden afgesloten. We proberen daarmee de overlast te beperken. De omleidingsroute voor het verkeer wordt ter plekke met gele borden aangegeven.

Wat gaan we doen?

Tijdens de inspectie is geconstateerd dat de tafelbrug Aduard onderhoud nodig heeft.

De metselspecie van de oplegpunten aan de noordzijde van de brug (dit zijn de punten waar het brugdek op rust in een gesloten positie) brokkelt af en moet vervangen worden. De oplegpunten van de brug aan de noordzijde worden daarom tijdelijk verwijderd. Er is dan ruimte om de oude metselspecie weg te halen. Daarna worden de oplegpunten teruggeplaatst en op de juiste hoogte gesteld. Tot slot wordt de ruimte tussen de oplegpunten en het landhoofd (de verbinding tussen land en het beweegbare deel van de brug) opnieuw opgevuld met metselspecie, die vervolgens een aantal dagen moet uitharden. De brug kan dan niet op de oplegpunten rusten en moet dus open blijven staan.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen