Ingebruikname hellingbanen Gerrit Krolbrug vertraagd.

11-11-2022
590 keer bekeken

Bij de Gerrit Krolbrug werkt Rijkswaterstaat, samen met de gemeente Groningen, aan de aanleg van (tijdelijke) hellingbanen. Deze hellingbanen worden aangesloten op de westelijke vaste loop/fietsbrug.

Daardoor kunnen straks fietsers maar bijvoorbeeld ook verkeersdeelnemers met een scootmobiel weer rijdend het Van Starkenborghkanaal passeren.

Bij het toetsen van het gekozen ontwerp in het kader van de omgevingsvergunning is helaas een probleem geconstateerd. Dat moet eerst opgelost worden. Want naast een vlotte realisatie, vinden we het minstens zo belangrijk dat er straks een veilige constructie staat. Daardoor gaat het helaas niet lukken de hellingbanen voor de Kerst 2022 in gebruik te nemen.

Nadat de aannemer het gekozen ontwerp had afgerond, is deze zomer een omgevingsvergunning bij de gemeente Groningen aangevraagd. Voordat een vergunning wordt verstrekt, wordt deze op tal van onderwerpen getoetst. Hierbij bleek dat de ondergrond op beide oevers minder stabiel is dan eerder werd aangenomen en is uitgezocht. Dit betekent dat het ontwerp nu deels moet worden aangepast. Samen met de aannemer en de gemeente Groningen werken we hier op dit moment hard aan. Verschillende opties worden uitgezocht. We verwachten over enkele weken hierover meer te kunnen melden en ook wat dat dan betekent voor de planning van de uitvoering. 

 

 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen