Inloopbijeenkomst tijdelijke hellingbanen Gerrit Krolbrug in Het Floreshuis.

20-09-2022
258 keer bekeken

Donderdag 15 september heeft Rijkswaterstaat samen met de gemeente Groningen een inloopbijeenkomst georganiseerd in het Floreshuis. Centraal stond de laatste informatie over de aanleg van de tijdelijke hellingbanen aan één van de twee vaste loopfietsbruggen bij de Gerrit Krolbrug.

De werkzaamheden hiervoor starten eind oktober 2022 en voor het einde van dit jaar is de hellingbaan gereed. Dan kunnen mensen met een rolstoel of scootmobiel ook weer gebruik maken van de loopfietsbrug.

Ongeveer vijftig belangstellenden zijn naar het Floreshuis gekomen om antwoorden te krijgen op vragen die ze konden stellen aan medewerkers van Rijkswaterstaat, de gemeente Groningen en de aannemer van de tijdelijke hellingbanen, Hollandia Services.

Aan de hand van uitgewerkte schetsen kregen de bezoekers uitleg over de hellingbanen, welke opgebouwd worden als een steigerconstructie met stroeve kunststofplaten als wegdek. Ook waren er detailtekeningen hoe de hellingbanen straks aansluiten op de bestaande wegen aan de stadse - en de Ommelandse kant. Verder was er informatie over de planning en welke werkzaamheden uitgevoerd gaan worden. Wanneer eind september de vergunning is verleend, starten volgens de planning de werkzaamheden eind oktober. Hierdoor zal wel enige hinder ontstaan voor de gebruikers van fietsloopbruggen. Met omleidingsroutes wordt het verkeer omgeleid.

Er zijn onder andere vragen gesteld over de verkeersveiligheid door de versmalling van 4,6 meter naar 2,5 meter op het bruggedeelte en daarnaast ook over het strooibeleid van de gemeente.

Naast informatie over de tijdelijke hellingbanen is er informatie gegeven over de planning van de nieuwe Gerrit Krolbrug, waarvoor uiteraard ook veel belangstelling was. Momenteel worden de kansen en de aangenomen moties van de gemeenteraad uitgewerkt. Hierover wordt de gemeenteraad de komende maand over geïnformeerd. Ook vinden binnenkort gesprekken plaats met diverse stakeholders over het ontwerp van de aanlandingen en de nieuwe brug.  

Geïnteresseerden die op de hoogte willen blijven van het project of nog vragen hebben, kunnen een e-mail sturen naar hld@rws.nl.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen