Komende zomer hinder vanwege versterking brug Kootstertille

Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl 23-05-2024
306 keer bekeken 0 reacties

In de maanden juni, juli en augustus wordt de brug Kootstertille versterkt. De werkzaamheden voeren we uit in 2 fases: het aanbrengen van een staalconstructie en het versterken van de vaste doorvaart. Het werk is nodig om de brug in goede conditie te houden tot de brug wordt vervangen.

De werkzaamheden om brug Kootstertille te versterken worden uitgevoerd door aannemer Oosterhof Holman Beton- en Waterbouw. 

Na de werkzaamheden kunnen alle beperkingen bij brug Kootstertille worden opgeheven.  

Fase 1: hinder voor fietsers/voetgangers 

Op maandag 3 juni starten we met fase 1: het aanbrengen van de stalen ondersteuningsconstructie van de brug. Deze werkzaamheden leveren geen hinder op voor het wegverkeer over de brug en de scheepvaart. Wel worden hiervoor de wegen onder de brug afgesloten: 

  • Op maandag 3 juni en van maandag 17 juni t/m vrijdag 5 juli het fietspad aan de zijde van Kootstertille (Alde Hamsterwei). 

  • Op donderdag 20 juni en van maandag 24 juni t/m vrijdag 12 juli de weg aan de zijde van Drogeham (Tillewei). 

Fietsers en voetgangers worden gedurende deze periode lokaal omgeleid. 

Fase 2: brug twee weken dicht 

Vanaf donderdag 22 augustus 06.00 uur tot woensdag 4 september 06.00 uur wordt fase 2 uitgevoerd: het plaatsen van een nieuw brugdek. Het volledig afsluiten van de brug voor al het verkeer is dan helaas nodig.  

Om de hinder in deze periode zoveel mogelijk te beperken zetten we een pont in voor fietsers en voetgangers aan de oostzijde van de brug. Rijkswaterstaat is vanuit nautische veiligheid terughoudend met het inzetten van een pont op het kanaal. Brug Kootstertille is een veelgebruikte route in de omgeving. Daarnaast is het ook de omleidingsroute voor brug Schuilenburg die gestremd is. De veiligheid van alle scheepvaartverkeer (dus ook de pont) wordt geborgd omdat er in die periode al scheepvaartbegeleiding aanwezig is. De pont vaart tijdens de werkzaamheden van 06.00 tot 22.00 uur. Aan de Alde Hamsterwei en de Tillewei wordt een aanlandingsplaats gemaakt waar de fietsers en voetgangers op de pont kunnen stappen.  

Al het overige verkeer wordt omgeleid via brug Burgum en brug Blauwverlaat. Voor het openbaar vervoer worden pendelbussen in gezet. De hulpdiensten treffen maatregelen om de aanrijtijden te halen. De wegen onder de brug door zijn dan wel normaal toegankelijk.  

De brug wordt in deze periode niet bediend voor de scheepvaart. Wel is het voor de scheepvaart mogelijk de brug te passeren door de smallere doorvaart. Tijdens de afsluiting is er scheepvaartbegeleiding aanwezig.  

Vanaf woensdag 4 september 06.00 uur kan al het verkeer weer zonder beperkingen over de brug. 

Meer informatie 

Bekijk voor meer informatie de projectpagina

Afbeeldingen

Cookie-instellingen