Brug Schuilenburg wordt uitgehesen voor herstel

Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl 08-07-2024
84 keer bekeken 0 reacties

Brug Schuilenburg wordt dinsdag 9 juli uitgehesen en vervoerd naar een werf waar de brug hersteld gaat worden na de aanvaring in februari.

Vanaf begin juli hebben we hiervoor voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd. Vanaf maandag 1 juli zijn we gestart met het loskoppelen van de brug. Bouten en de elektronica zijn voor zover dit mogelijk is losgekoppeld.

Uithijsen brug

Op maandag 8 juli zetten we een torenkraan van 65 meter en een ponton neer bij brug Schuilenburg. De torenkraan wordt geplaatst aan de zuidzijde van de Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl, dus aan de kant van Eastermar.

Op dinsdag 9 juli halen we de brug eruit en is de vaarweg de gehele dag gestremd. De brug halen we eruit door de brug te vijzelen (omhoog te brengen). Vervolgens schuiven we er een railsysteem onder. Daarna varen we de brug met een mammoet ponton naar een werf voor reparatie.

Herstel eind dit jaar klaar

Aan het eind van het jaar hijsen we de brug weer op zijn plek en voeren we de laatste werkzaamheden op locatie uit. De planning is dat eind december de brug weer in gebruik kunnen nemen.

Hinder

Tot eind december is de brug gestremd voor alle verkeer. Dit is vergelijkbaar met de situatie op dit moment. Al het verkeer leiden we om via brug Kootstertille.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen