Voorkeursbeslissing Oude Schouw: draaibrug met een doorvaarthoogte van 7,4 meter

Hoofdvaarweg Lemmer-Delfzijl 28-06-2024
178 keer bekeken 0 reacties

De demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat Mark Harbers heeft een besluit genomen voor de vervanging van brug Oude Schouw (de voorkeursbeslissing). De huidige brug wordt vervangen door een draaibrug met een doorvaarthoogte van 7,4 meter.

De brug wordt vervangen omdat de huidige brug niet meer voldoet aan de eisen van een hoofdvaarweg en in slechte staat is.

De beslissing van de demissionair minister betekent dat de draaibrug wordt uitgewerkt in de volgende fase van het project, de planuitwerkingsfase. In deze fase werken we het ontwerp van de brug en omliggende wegen verder uit. Ook bepalen we de maatregelen voor fietsers, autoverkeer en landbouwverkeer tijdens de bouw van de nieuwe brug. Daarnaast worden de juridische procedures doorlopen, bijvoorbeeld het aanvragen van een omgevingsvergunning.

Planning en aanpak komende tijd

Voor de planuitwerkingsfase schakelen wij een ingenieursbureau in. Dit ingenieursbureau wordt niet alleen voor brug Oude Schouw ingezet, maar ook voor andere planuitwerkingen van bruggen van Rijkswaterstaat. Planning is dat eind 2024 de aanbesteding begint en dat halverwege 2025 het gekozen ingenieursbureau aan de slag gaat. Die gaan ons helpen om ons zo snel mogelijk plannen uit te werken en de realisatie voor te bereiden. De gebruiksbeperking van de huidige brug blijft voorlopig van kracht.

Meer informatie

Bekijk voor meer informatie de projectpagina van brug Oude Schouw.

Afbeeldingen

Cookie-instellingen